Skip to content

Wanneer je een bezoek brengt aan Zwembad de Veersloot of aan het Maarten van der Weijdenbad gelden er specifieke regels. Dit is noodzakelijk om verantwoord te kunnen zwemmen in tijden van corona. Het volledige overzicht van regels en maatregelen vind je in ons Protocol Verantwoord Zwemmen Social Leisure. Wanneer je komt zwemmen, geef je aan dat je je zult houden aan deze regels.

Kom op inschrijving

Om te komen zwemmen in De Veersloot is het verplicht om je vooraf in te schrijven. Dit geldt voor banen zwemmen en aquasporten, maar ook voor recreatief zwemmen. Op deze manier kunnen wij de bezoekersstromen goed blijven monitoren.

Informatie over inschrijven:

Je reserveert van tevoren via dit formulier voor een dag en de activiteit die je wilt doen, bijvoorbeeld recreatief zwemmen. Op deze manier voorkomen we dat er te veel zwemmers tegelijk naar De Veersloot komen. Als je reservering is gelukt, wordt er een bevestiging naar je gemaild. Let opdit is alleen de reservering. Heb jij geen buitenbad abonnement? Dan zul je aan de kassa alsnog per pin moeten betalen voor de activiteit. 
Print de bevestiging uit en neem deze mee of laat de bevestiging zien op je telefoon bij de kassa. Zo kan de betaling nog sneller worden afgehandeld en vormt er minder snel een rij bij de kassa. 

Het rooster van activiteiten waarop je kan inschrijven vind je hier

De stelregel: houd 1,5 meter afstand

Bezoekers van 13 jaar en ouder houden te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar en van medewerkers. Ook in het water
Bezoekers tot en met 12 jaar houden 1,5 meter afstand van volwassenen.
Dit houdt ook in: geen groepsvorming. Op het veld lig je minimaal 1,5 meter uit elkaar. Dit mag voor maximaal 2 personen: de derde en volgende persoon/personen ligt minimaal 2 meter verder.

Thuis trek je je zwemkleding aan en ga je naar het toilet

Thuis trek je je zwemkleding onder je kleren aan. Bij vertrek kan je in een omkleed cabine snel weer omkleden; of houd je zwemkleding ook aan bij vertrek. Er zijn geen douches beschikbaar.

Thuis ga je naar het toilet; toiletbezoek bij de buitenbaden moet tot een minimum beperkt worden. Ook zijn slechts een beperkt aantal toiletten open.

Was en/of desinfecteer je handen regelmatig

Er zijn verschillende plekken waar je je handen kan wassen en/of desinfecteren. Doe dit regelmatig.

Volg instructies van zwembad medewerkers

Het is in ons aller belang dat we ons samen aan deze speciale regels houden. Zo houden we zwemmen verantwoord én mogelijk.

De zwembad medewerkers hebben de zeggenschap; houd je aan hun instructies. Bij weigering of niet-navolgen van de regels en/of instructies van zwembad medewerkers kunnen we toegang tot het zwembad weigeren of instanties inschakelen.

Hier vind je het hele protocol met regels voor bezoekers en medewerkers van de buitenbaden van Schagen Actief

Regels Aqua actief, trimzwemmen, bootcamp

Regels Banenzwemmers

Regels Ligweide

Regels Recreatiebad

Back To Top