Ga naar hoofdinhoud

Zwembad De Veersloot, Dirkshorn

Zwembad de Veersloot is onderdeel van Schagen Actief.

Aan de rand van Dirkshorn biedt zwembad De Veersloot al ruim 50 jaar zwemplezier. Hier zijn twee verwarmde baden te vinden, waarvan het diepe bad ook nog een glijbaan heeft om heerlijk mee in het water te plonzen. In het peuterbad is volop speelplezier te beleven voor de allerkleinsten.

Op de meerdere lig- en zonneweides is het aangenaam om uit te rusten of bij te praten in het zonnetje. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op het luchtkussen.

Niet in geld uit te drukken

Zwembad De Wiel, de Spartahal, de Groeneweghal, Waldervaart: ze maken Schagen nét een beetje meer Schagen. Zwembad De Veersloot is meer dan een plek om te zwemmen en de Harenkarspelhal is meer dan een plek om te sporten: het zijn stukjes Dirkshorn. Tuitjenhorn is nét iets meer Tuitjenhorn dankzij sportzaal De Groet en het met Warmenhuizen gedeelde Maarten van der Weijden-bad. De betekenis van deze plekken voor hun omgeving is niet direct in geld uit te drukken.

Die maatschappelijke waarde is het bestaansrecht van Schagen Actief. Als beheerder van deze accommodaties werken we volgens het principe van de sociale onderneming. Dat betekent dat voor ons niet financiële winst vooropstaat, maar maatschappelijke winst.

Actief voor de gemeenschap

Wij maken dus winst als we de accommodaties niet alleen voor de lokale gemeenschap kunnen behouden, maar ook kunnen versterken. Als we ze kunnen inzetten om werkgelegenheid te bevorderen, bijvoorbeeld omdat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er werkervaring op kunnen doen. Als we met andere organisaties in de gemeenschap samen kunnen werken en elkaar kunnen versterken. Als onze werknemers het gevoel hebben dat zij een waardevol onderdeel van de organisatie en de gemeenschap zijn. Als mensen gezonder en gelukkiger zijn omdat ze vaker bewegen.

Wij zijn er om actief bewegen mogelijk te maken, maar ook om ons zelf actief in te zetten voor Schagen, Dirkshorn, Warmenhuizen, Tuitjenhorn en de rest van de gemeente. Wij zijn er voor de gemeenschap. Daarom zijn wij Schagen Actief.

Zwembad De Veersloot
Voorpolder 2B
1746 BA Dirkshorn

Telefoon: 0224 – 55 18 99
E-mail: info@schagenactief.nl

Back To Top