skip to Main Content

Schagen Actief zal vanaf 1 januari 2019 het beheer gaan verzorgen van negen sportfaciliteiten in de gemeente Schagen. Het gaat om onder meer zwembaden en sporthallen in Schagen, Dirkshorn, Tuitjenhorn en Warmenhuizen. Schagen Actief legt de nadruk op de maatschappelijke functie van de faciliteiten, vertelt directeur Teun van Etten.

“De accommodaties die we gaan beheren, hebben betekenis voor de inwoners van de gemeente Schagen”, zegt Van Etten. “Lichaamsbeweging draagt bij aan de gezondheid en maakt mensen gelukkiger. En daar blijft het niet bij. Wie heeft er geen mooie herinneringen aan het zwembad op een prachtige zomerdag? Het zijn dat soort ervaringen die eraan bijdragen dat mensen graag wonen op de plek waar ze wonen. Ook al is er moeilijk een prijskaartje aan te hangen, die beleving is voor een stad of dorp heel veel waard.”

Het is deze maatschappelijke functie die Schagen Actief vooropstelt. Van Etten: “Sociaal ondernemen wordt dat genoemd. Je beschouwt winst dan niet in financiële termen, maar kijkt naar je maatschappelijke bijdrage. Kunnen we ervoor zorgen dat we de accommodaties versterken? Dat we een daadwerkelijke bijdrage leveren aan de gezondheid en het geluk van de bezoekers? Dat plaatsgenoten elkaar op een leuke manier tegenkomen? En dragen we bijvoorbeeld bij aan de lokale werkgelegenheid en aan het veiligheidsgevoel? Zo ja, dan maken we winst.”

Schagen Actief is opgericht door Sport Servicepunt Langedijk, een sociale onderneming die in diverse plaatsen in Noord-Holland sportaccommodaties exploiteert, waaronder de zwembaden Duikerdel in Noord-Scharwoude, De Bever in Sint Pancras en Het Baafje in Heiloo. Schagen Actief zal de volgende faciliteiten gaan beheren: zwembad De Wiel, de sporthallen Spartahal en Groeneweg, sportzaal Waldervaart en de gymzaal aan de Van Goghlaan in Schagen; zwembad Geestmerend-Maarten van der Weiden in Warmenhuizen/Tuitjenhorn; zwembad Veersloot in Dirkshorn; sportzaal De Groet en sporthal Harenkarspel in Tuitjenhorn.

Volgens Van Etten is de organisatie achter de schermen hard bezig om ervoor te zorgen dat bezoekers geen overlast ervaren van de overgang naar de nieuwe beheerder. Wie op de hoogte wil blijven van activiteiten in de accommodaties, kan vanaf nu terecht op deze website en zich inschrijven op de nieuwsbrief.

Van Etten: “Het is een voorrecht dat aan ons het beheer van deze accommodaties, die zo belangrijk zijn voor de inwoners van de gemeente, wordt toevertrouwd. We zullen er alles aan doen om dat getoonde vertrouwen te belonen. We denken dat we samen met de inwoners van de gemeente Schagen een heel mooi 2019 tegemoet gaan.”

Back To Top
Zwembad de Veersloot langer gesloten

Helaas moeten de deuren van Zwembad de Veersloot nog langer gesloten blijven.

We hopen iedereen weer terug te zien zodra de zwembaden weer groen licht krijgen.

Zoals het er nu uit ziet zal het zwembad in ieder geval tot en met 15 maart gesloten zijn!

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Groet Team de Veersloot